Оставете ни на мира!

pliska voda

автор: Ренета Трифонова

Е, не! Това вече е подигравка! Това е безумие! „10 000 българи ще имат в дома си жива вода от Свещения кладенец в Плиска. Това е уникалният подарък на „Стандарт“ и „Рефан“ за Голяма Богородица (15 август)“. Цитатът е от днешния брой на в. „Дневник“. Биваше ли точно днес, на този  хубав празник Преображение Господне да прочета такава дивотия в новинарските сайтове?

От светена вода в някои храмове печелим отдавна, това не е новост, печелим от мощи, от светини, от разнасяне на икони, какво ли не разнасяхме по българските храмове, като за тази цел изкупихме цели тонове памук от аптеките! Но от „светената“ вода, която сам премиерът „освети“, като се поръси с нея, още не сме печелили. Не сме се сещали да пълним светена вода и да я продаваме в „Лафка“, чак дотам не сме стигали…  Но Божо се сети!

„Уникалният подарък се осъществява със съдействието на директора на НИМ проф. Божидар Димитров.“ Да, Божо направо изби рибата! Първо водата беше У-НИ-КАЛ-НА, защото в България всичко е У-НИ-КАЛ-НО… В България всичко е неповторимо, уникално, страхотно, абсолютно! Никъде по света не са виждали такива У-НИ-КАЛ-НИ неща, като тук! Такава У-НИ-КАЛ-НА простотия като тази никъде няма… Вървим точно по руския маниер на продажби от „Софрино“ – всичко, което тоталитарната власт не можа да разруши, сега пък новата ще продава и ще печели от него! Може и някой да се сети да разпродаде на парченца цялата Голяма базилика – парченце по парченце, камъче по камъче, левче по левче… Може и баба Ванга, която стана основен стожер на християнството в България да е имала предвид точно това, като е казала, че „България ке се оправи, когато от Свещения кладенец на Плиска тръгне вода“…

България ще се оправи, когато оставите на мира нашата Църква и държава! Оставете ни на мира!

2 Comments on Оставете ни на мира!

  1. Йоан Богослов // 07/07/2016 в 20:18 //

    Само някой като Лутер ще оправи нещата.

  2. Някой като Лутер ще направи много по-голяма беля, отколкото нещо ще „оправи“.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: