Старецът Тадей за източните религии

otac-tadejНа Изток и на Запад се разпространиха различни философски идеи – например индийските учения. Под предлог на привидно разтоварване от бурния ритъм на съвременния живот хората „отпускат“ нервната си система с помощта на източните техники. Всички източни религии са под ръководството на падналите духове, това е своеобразна магия, от която след това хората не могат да се освободят.

– Защо на Изток е разпространена тази религия?

– Човешкият род е изгубил правилното разбиране за Бога. Знаете как на асировавилонците бесовете дали философия, с която да ги държат в своя власт. След това дошъл редът на египтяните, на които „откривали“ разни учения. Същото било при гърците и римляните. Мамят и нас, християните. Малък е броят на онези, които вярно и предано служат на Господа. Преподобни Исаак Сирин казва за своето време, че едва един от десет хиляди е предан на Бога.

Упражняват йога по целия свят. От образователната програма са изхвърлили вероучението, а въвеждат упражнения по йога. Когато дойде времето (на края на света – бел. ред.), интелектуалците ще приемат всичко, което им се предлага.

Из „Мир и радост в Светия Дух“

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: