Православният митрополит на Белгия призова за обединение срещу тероризма

032316athenagorasПравославният митрополит на Белгия Атинагор (от Вселенската патриаршия) призова всички религиозни лидери в Белгия да обединят своите гласове и сили срещу тероризма.

Коментирайки нападенията от вторник сутрин в Брюксел, Атинагор, председател на Православния епископски синод в Белгия, призова всеки добронамерен човек по света, бил той християнин или не, да стане борец срещу тероризма, както и посланик на мира.

„Терористите не удариха днес Брюксел. Терористите днес удариха Европа. Терористите удариха днес по целия свят“, подчерта владиката в своя коментар.

„Призоваваме всички хора по света, независимо дали са християни или не, да станат борци срещу тероризма. Да станем едно тяло срещу тази буря на ужаса, която залива планетата. В тази война, която бе обявена от тероризма на Европа, ние ще станем посланици на мира“, каза той.

„Като епископ и пастир, като председател на Православния епископски синод на Белгия, призовавам всички религиозни лидери в Белгия да обединим нашите гласове и сили срещу злото и насилието. Призовавам религиозните лидери в Белгия да осъдим всеки вид тероризъм и да дадем нашето собствено свидетелство за утеха и съчувствие към засегнатите наши братя и сестри“, каза митрополит Атинагор.

източник: http://en.radiovaticana.va/news/2016/03/22/orthodox_metropolitan_of_belgium_calls_for_unity_against_ter/1217304, превод: Мартин Димитров

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: