Отец Ангел Ангелов пред „Дневник“: „Траурното“ шествие на привържениците на „Левски“ бе цинично и пошло

%d0%be%d1%82%d0%b5%d1%86-%d0%b0%d0%bd%d0%b3%d0%b5%d0%bb

След като вчера призовахме Софийска митрополия да се произнесе по повод гаврата с използването на свещенически атрибути по време на шествието на феновете на ФК Левски преди дербито с ЦСКА, днес реакцията не закъсня и  о. Ангел Ангелов, протосингел в митрополията, говори пред в. „Дневник:

„Траурното“ шествие на привържениците на „Левски“ преди дербито с ЦСКА предизвика недоволството на протосингела на Софийската митрополия. Отец Ангел Ангелов заяви пред „Дневник“, че постъпката е цинична и пошла.

Феновете на „Левски“ организираха „траурното“ шествие с идеята да покажат, че ЦСКА е умрял. То беше водено от запалянко, преоблечен като свещеник. По-късно той беше разпознат като диджей Николай Нинов-Тубата.

„Това е нереален, недействителен свещеник, но с напълно действителен епитрахил. Малко е да се каже, че това шествие е грозно, дебелашко в своята шутовщина и цинично в същността си“, заяви Ангелов, помощник на софийския митрополит Неофит, който е патриарх на България.

Според него шествието „е пошло“. „Да се гавриш със светостта, с тайнството на собствената си вяра показва или дълбоката ти неграмотност, или наситено маргинално поведение. И двете неща са страшни за нашето общество.“

Ангелов допълни: „Моля се Бог да опрости греховната глупост на този млад човек, дръзнал да се преобразява заради низши страсти. Бог да опрости и този, който му е дал истинския епитрахил. Защото епитрахилът е осветена одежда, която принадлежи само на епископа и презвитера, знак на свещенство и да се подиграваш по този начин – още веднъж ще кажа, е цинично.“

източник: dnevnik.bg

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: