Християнско кино през декември

15202782_10157827790055704_4558156479797009178_n

Проектът “ Християнско кино“ предлага филми, чрез които се засягат всички теми от живота свързани с ценности, вяра, взаимоотношения, честност, предизвикателства в съвременния живот и др.  На зрителите се представят филми, след които има ценни дискусии, анализи и най-вече – изводи. Прожекциите се дискутират заедно с православни духовници (свещеници, богослови, психотерапевти и миряни). В своето  декемврийско издание „Християнско кино“ ви кани да изгледате една комедия-драма от Израел (2004 г.) – „Гости“, след което можете да участвате в дискусията.

Филмът „Гости“ е за вярата на едно ортодоксално юдейско семейство, което се обръща с молитва към Бога за дете по време на Суккот (Празник на шатрите). Филмът е награден за „Най-добра картина“ от израелските филмови критици, номиниран е за 3 израелски Оскара през 2004 г., когато Шули Ранд печели наградата за най-добър актьор. Другите две номинации са за най-добър сценарий и най-добра поддържаща роля.

В дискусията ще участват Михаил Шиндаров  (български философ, богослов, издател, преводач на книги и катехизатор, редактор в сайта dveri.bg и преподавател в катехизационните курсове към храм „Покров Богородичен“, гр. София) и  Димитър Спасов (също редактор в dveri.bg,  член е на редакционната колегия на списание „Християнство и култура“ и на настоятелството на Енорийския център към храм „Покров Богородичен“, София).

Прожекцията ще се излъчи на 11 декември, неделя, от 13:30 ч. в „Къща за птици“. Входът е свободен.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: