Деца от столично неделно училище помагат с великденски картички на болни връстници

Деца от неделното училище в столичния храм „Рождество Христово“ събират икони от великденските бои за яйца и изработват картички в помощ на онкологично болни деца. За да направят повече картички, децата призовават да не изхвърляме употребените от бои за яйца пликчета с икони, а да им ги изпратим на адреса на столичния храм „Рождество Христово“ в „Младост“.

Произведения на изкуството и надеждата – така можем да наречем картичките, излезли изпод ръцете на малчуганите, посещаващи неделното училище в столичния храм „Рождество Христово“.

„Много често на боите за яйца например слагат икони и те не бива да се хвърлят така в кофата, защото това е нещо свято и ние правим картички. С парите ще помогнем на болни дечица“, обяснява Лили.

Децата трябва да бъдат възпитавани да правят добро от рано, казва инициаторът на благотворителната мисия Велина Андонова, която е и преподавател неделното училище.

„Едно добро води до друго добро“, казва Велина Андонова, инициатор на кампанията „Спаси икона“.

Освен в изработването на картички, отците от храма учат децата как да се справят с различни проблеми от ежедневието.

„Храмът като дом за молитва и кораб за спасение е и място, където те могат да бъдат спокойни, могат да се чувстват добре, а както виждаме и място за забавление и за благотворителност“, отбелязва отец Симеон Змейков.

Всеки, който има възможност, може да изпраща изображенията на светци от комплектите с боя за яйца в църквата „Рождество Христово“ в квартал „Младост“. Инициативата ще продължи и след Великден, защото за доброто няма почивни дни и празници, категорични са свещениците от храма.

източник: http://news.bnt.bg/bg/a/790270-detsa-izrabotvat-blagotvoritelno-velikdenski-kartichki-v-pomoshch-na-bolni-vrstnitsi

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: