Излезе от печат нова книга на „Задругата“

36915606_1949521975097966_1565137029564465152_n

След издаването на двете книги на о. Харалампос Пападопулос „Всичко е път“ и „Всеки край е едно начало“, вече е факт и второто издание на Задругата за тази година: „Човекът между вярата и неверието“ , чиито автор е нашият колега Атанас Ваташки. Изданието е сборник със статии на автора по различни теми, свързани с Църквата и християнството, събрани и предложени като опит за обяснение на това, което винаги е интересувало всеки християнин: вярата и неверието, злото и доброто, Църквата, молитвата, иконата, езичеството – всичко, което ни засяга и може да бъде в помощ или пречка по пътя към спасението. Предлагаме ви част от предговора на автора:

„Всички ние, съзерцавайки с открито лице като в огледало сиянието на Господа, напредваме от слава в слава със силата на Духа на Господа“ (2 Кор. 3:18)

„Човек не се ражда, а става християнин“, казва древно-християнският църковен писател Тертулиан. Християнството не се предава по наследство, а се приема чрез вяра в Господ Иисус Христос. Вярата е нещо, което често липсва на онези от нас, които по една или друга причина не са имали възможност или не са пожелали да се задълбочат в християнството; не са могли да познаят светлината и любовта на Иисус Христос и да Го възприемат като пътя, истината и живота; не са могли да разграничат вярата от множеството народни, езически суеверия, които изпълват ежедневието ни.

Познанието за Бога е вложено в човека, но Бог никога не насилва нашата свобода. Той непрестанно деликатно чука на вратата на човешкото сърце, очаквайки да Му отворим, но решението за това е наше. Вярата наистина е избор. Тя се отнася до основния избор, който трябва да направим в живота си – дали да приемем Бог като първостепенна част от него.

Тази кратка книжка представлява израз на желанието на автора повече хора да познаят Бога и да открият смисъла на своето съществуване в Него. Основният ѝ замисъл е да бъде четиво, предназначено за широка аудитория, в което на достъпен език се предават основни истини за християнската вяра.

Убеден съм, че във всяка епоха, още повече съвременния, бързо променящ се свят, посланието на Иисус Христос, разкрито ни в Свещеното Писание – Библията, както и в Църквата, трябва да се предава за обикновения човек по достъпен начин и на разбираем за него език, по възможност без сложни, богословско-академични понятия и изрази, които затварят съзнанието му за адресираното до него слово или текст“.

Книгата може да бъде четена и сваляна онлайн (тук), а впоследствие ще бъде обявена допълнителна информация къде ще се продава.

Научен редактор: доц. д-р Костадин Нушев

Редактор: Йонко Бонов

Печат: Издателство „Фабер“, гр. Велико Търново.

 

Книгата се разпространява на цена от 6 лв.

За контакти и поръчки:

Ренета Трифонова, renetaat@abv.bg, тел. 0898 746 287

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: