Христос – нашата Пасха!

Автор: о. Ивица Тодоров

Изход! Болният търси изход, търси лек за да се освободи от болестта! Бедният търси изход, търси начин да се освободи от бедността. Зависимият търси сила, която да го освободи от зависимостта.

За да намерим изход е нужно силно желание. Без силно желание, изходът може да е пред очите ни, но не го ли желаем силно, не го ли търсим, няма да го видим!

Изход! Цялото човечество търси изход, търси лекарство за да се освободи от болестта и смъртта! Цялото човечество търси изход, начин да засити гладната уста на бедността, ненаситно предизвикваща страх и неизвестност! Цялото човечество търси сила, която да го освободи, но не разбирайки какво е истинската свобода, всекидневно потъва в най-перфидни видове робство и зависимости!

Изход! Има ли изход за тъжното, объркано и греховно човечество?

Има ли изход за това скръбно и плачевно място, някъде в ъгъла на космоса, наречено планета Земя?

Изход има, но само за тези, които имат искрен и осмислящ живота им стремеж да го намерят. Тези, на които привидното и безразличието са обхванали умът, а грехът е променил посоката на живота, тези, на които злото е умъртвило душите им… Ония, които не почитат своя Творец и нямат милост към ближните си… Такива не търсят Изход, а обхванати от чуждите сатанински мисли вярват, че илюзията на тяхната нереалност е реална.

Изход! Как изглежда изходът? Той е като граница. Зад теб остава състоянието, което напускаш, а пред теб е състоянието, в което влизаш. Болният чувства тази граница когато болестта изчезва, а здравето се засилва. Бедният чувства тази граница, когато празният джоб започне да се пълни с пари, които го отдалечават от бедността и го приближават към богатството. Зависимият чувства тази граница в момента, в който остави зад себе си състоянието да не може да прави избор и придобие състоянието, когато има свободата да избира за самия себе си. Духовно пробуденият човек чувства тази ГРАНИЦА и вижда ясно пред себе си ИЗХОДА, когато напуска съществуването, в което няма смисъл и навлиза в съществуване в което има вечен, животворен смисъл!

„Аз съм ВРАТАТА” – казва за себе си нашият Изход, нашият Лекар, нашият Освободител и наш Осмислител – Иисус Христос. „Който влезе през Мене ще се спаси” продължава Той – „и ще влезе и ще излезе …” (Йоан 10:9).  Да, точно така – „ и ще влезе и ще излезе” ! Всеки, който преминава границата между смъртта и живота, между злото и доброто, излиза от едно състояние и влиза в друго състояние на съществуване!

Изходът и Входът са самият Христос 

Вратата е самият Христос!

Границата е самият Христос!

Изход! Да, има Изход!

Христос възкръсна от мъртвите!

Наистина възкръсна!

източник: sveticarboris.net

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: