За Божия печат и знака на звяра

Автор: монах Пимен Влад (от румънския скит Лаку)

Когато дойде антихристът и поиска да ти постави печат, той няма да поиска да ти сложи просто един печат, за да можеш да купуваш и продаваш, но ще поиска да вземе мястото на Христос в твоя живот, за да бъде той на мястото на Христос. Няма да поиска от теб просто да ти постави печат. Ще поиска от тебе да отхвърлиш Христос като Бог и да приемеш него за бог. Кой иска от теб днес подобно нещо? И защо се предизвиква такава паника? Кой ви каза, че ако ви дадат нещо, в което ще присъства числото 666, това ще означава, че сте отрекли от Христос и сте последвали антихриста? Впрочем ако един политик от атеистична партия стане президент и му сложим тайно кръст на гроба му – какво ще означава това? Че е станал християнин? Ето същото твърдят онези, които казват, че ако приемеш нещо, което тайно съдържа числото 666, си се отрекъл от Христос. Не е така. Ще се отречеш от Христос, когато кажеш: „Приемам печата, ставам твой последовател и се отричам от Христос.“ Все още никой не е поискал от нас подобно нещо.

Да внимаваме. Това се две крайности, а крайностите са от дявола. Не ни интересува печатът на антихриста, защото когато се кръщаваме, чрез ръцете на свещеника, чрез тайнството на Църквата, Христос ни запечатва със св. миро и имаме печат на Светия Дух. Оставете последователите на антихриста да приемат своя бог и неговия печат. Ние направихме своя избор. Защо трябва да се занимаваме и да подчертаваме толкова много онова, което е казано в Откровението, че антихристът ще поставя печати? Всички, които сеят този страх, премълчават казаното в Откровението, че Божиите слуги ще бъдат запечатани по челата, за да не претърпят вреда, за да не бъдат в опасност. Ангелите поставят печат на християните, за да не бъдат в опасност. Това чували ли сте го някога? А ако сте го чували, тогава колко пъти? Сравнете колко пъти сте чували за печата на антихриста и колко пъти това:

„И видях друг Ангел да възлиза от изгрев-слънце, който имаше печат на Живия Бог. И той извика с висок глас към четирите Ангела, на които бе дадено да повредят земята и морето, казвайки: не повреждайте земята, ни морето, нито дърветата, докле не турим печат върху челата на рабите на нашия Бог.“ (Откр. 7:2-3)

Това казвал ли ви го е някой? Разбирате ли, че има нещо болно в цялата тази история с печата на антихриста? Какви християни сме? Вярваме ли в Христос? Ако вярваме, тогава ще повярваме и на думите, който Той ни казва: „Няма да ви оставя сираци, няма да ви оставя сами, Аз съм с вас до свършека на света!“ Ако това беше измама и тези думи не важаха, въобще не трябваше да сме християни. Ако приемаме Него като Бог и Неговото слово като слово, което спасява, ще приемем и това.

източник: https://crkvaveles.wordpress.com/2020/05/20/bozji-pechat/, превод: Мартин Димитров

3 Comments on За Божия печат и знака на звяра

  1. Джурина // 23/05/2020 в 17:35 //

    „Няма да ви оставя сираци, няма да ви оставя сами, Аз съм с вас до свършека на света!“ Да, Господи, с теб сме, води ни!!!

  2. Иво Иванов // 24/05/2020 в 07:24 //

    за тези, които нямат Божият печат е това напомняне. Ако някой е спасен, той по вторият закон на Христа трябва да иска и да действа та ближният да сПолучи Божият печат.

  3. И,със какво насърчаваш хората??Да си поставят чипове, ли?и да приемат числото на звяра?И после пак да си вярват,че са спасени така ли да разберем твоето мнение?А,ти осъзнаваш ли колко много хора изкривяваш и ги изпращаш в ада,и това което пишеш е противно на Божието Слово??Това което пишеш е ерес,и ще отговаряш за това,един ден.Това са пълни глупости и са дело на сатана..

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: