За Божия печат и знака на звяра

Автор: монах Пимен Влад (от румънския скит Лаку)

Когато дойде антихристът и поиска да ти постави печат, той няма да поиска да ти сложи просто един печат, за да можеш да купуваш и продаваш, но ще поиска да вземе мястото на Христос в твоя живот, за да бъде той на мястото на Христос. Няма да поиска от теб просто да ти постави печат. Ще поиска от тебе да отхвърлиш Христос като Бог и да приемеш него за бог. Кой иска от теб днес подобно нещо? И защо се предизвиква такава паника? Кой ви каза, че ако ви дадат нещо, в което ще присъства числото 666, това ще означава, че сте отрекли от Христос и сте последвали антихриста? Впрочем ако един политик от атеистична партия стане президент и му сложим тайно кръст на гроба му – какво ще означава това? Че е станал християнин? Ето същото твърдят онези, които казват, че ако приемеш нещо, което тайно съдържа числото 666, си се отрекъл от Христос. Не е така. Ще се отречеш от Христос, когато кажеш: „Приемам печата, ставам твой последовател и се отричам от Христос.“ Все още никой не е поискал от нас подобно нещо.

Да внимаваме. Това се две крайности, а крайностите са от дявола. Не ни интересува печатът на антихриста, защото когато се кръщаваме, чрез ръцете на свещеника, чрез тайнството на Църквата, Христос ни запечатва със св. миро и имаме печат на Светия Дух. Оставете последователите на антихриста да приемат своя бог и неговия печат. Ние направихме своя избор. Защо трябва да се занимаваме и да подчертаваме толкова много онова, което е казано в Откровението, че антихристът ще поставя печати? Всички, които сеят този страх, премълчават казаното в Откровението, че Божиите слуги ще бъдат запечатани по челата, за да не претърпят вреда, за да не бъдат в опасност. Ангелите поставят печат на християните, за да не бъдат в опасност. Това чували ли сте го някога? А ако сте го чували, тогава колко пъти? Сравнете колко пъти сте чували за печата на антихриста и колко пъти това:

„И видях друг Ангел да възлиза от изгрев-слънце, който имаше печат на Живия Бог. И той извика с висок глас към четирите Ангела, на които бе дадено да повредят земята и морето, казвайки: не повреждайте земята, ни морето, нито дърветата, докле не турим печат върху челата на рабите на нашия Бог.“ (Откр. 7:2-3)

Това казвал ли ви го е някой? Разбирате ли, че има нещо болно в цялата тази история с печата на антихриста? Какви християни сме? Вярваме ли в Христос? Ако вярваме, тогава ще повярваме и на думите, който Той ни казва: „Няма да ви оставя сираци, няма да ви оставя сами, Аз съм с вас до свършека на света!“ Ако това беше измама и тези думи не важаха, въобще не трябваше да сме християни. Ако приемаме Него като Бог и Неговото слово като слово, което спасява, ще приемем и това.

източник: https://crkvaveles.wordpress.com/2020/05/20/bozji-pechat/, превод: Мартин Димитров

2 Comments on За Божия печат и знака на звяра

  1. Джурина // 23/05/2020 в 17:35 //

    „Няма да ви оставя сираци, няма да ви оставя сами, Аз съм с вас до свършека на света!“ Да, Господи, с теб сме, води ни!!!

  2. Иво Иванов // 24/05/2020 в 07:24 //

    за тези, които нямат Божият печат е това напомняне. Ако някой е спасен, той по вторият закон на Христа трябва да иска и да действа та ближният да сПолучи Божият печат.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: