Кога Господ чува молитвите ни?

Автор: Росен Желязков

Ако си много гладен, няма какво да ядеш и стомахът ти стърже, дали ще имаш сили да просиш от Него? Да се молиш? Кога молитвата се чува? Дали съвременният човек, който е оглушал от информация, може да проси от Бога?

Сърцето е толкова нямо и често пъти прекалено обременено от помисли в съвременния свят… Ти се молиш да намериш желаната работа, молиш се да ти обърне внимание желаното момиче, молиш се да имаш повишение на заплатата, дори може да се молиш да не те пипне коронавирус или да не претърпиш корабокрушение за някоя мечта. Както и да се молиш, просто вярвай, че това, което е за теб, Бог винаги го чува, а това което не е за теб, дори и да се скъсаш от сълзи и да го искаш, няма да го получиш. Бог не е виновен, че не ти е чул молитвата. Той не обръща внимание на бръщолевенето ти, ако в него няма искреност и не е за твое добро. Бог за това е велик, защото чува и вижда надалеко, целият твой живот е пред очите Му. Той знае твоята болка, дори да не е изказана на глас пред олтара в храма, за Бог няма нищо скрито в сърцето ти.

Да живееш така сякаш си пред очите Му е молитва. Достигнеш ли до това състояние на ума, ти ще постигнеш спокойствие и радост в сърцето. Всяко твое действие ще бъде молитва и ще имаш Неговото благоволение, защото си придобил страх Божий. Как иначе искаш да те чуе Господ, ако гледаш на Него високомерно и едва ли не Той ти е задължен за твоите желания, за твоето настроение?! Имай вяра, че каквото и да ти се случва, това е изпитание, което Бог внимателно е претеглил за плещите ти, за да заслужиш наградата си – чутата от Него молитва.

1 Trackback / Pingback

  1. Тези чудодейни места в България церят болести и сбъдват желания -

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: