Да бъде Твоята воля, Отче

Автор: Росен Желязков

Не знам дали може да имаш избор в твоя живот. Но ако се замислиш, избор имаш и той е между твоята воля и Неговата. Колко често чуваме в живота си Неговата воля и дали сърцето ни е отворено за Неговата воля? Отец е съвършен, следователно и Неговата воля е такава, но можем ли ние да я различим? Имаме ли духовни очи за това? Или се оставяме да паднем в казана със страстите и желанията, на безбройните си желания?

Бог има план за твоя живот. Това ясно е казано в Псалм 138: „Ти знаеш, кога сядам и кога ставам, Ти разбираш отдалече моите мисли. Ти определяш, кога да странствам и кога да почивам и всички мои пътища са Ти известни“ (Пс. 138:2-3).

А къде тогава е нашата воля? Мисля, че тази наша воля е на падналия човек, на онзи, за когото Иисус дойде на света. Ала човек трудно се разделя със своята стара природа, толкова удобна и плътска. И за това страда и се мъчи. Покорен от своите страсти, той има толкова много искания! Винаги иска нещо ново, и се противи, и изпада в отчаяние, страх и смут. Природата на лакомия човек е показна и тя се изразява в това – да искаш, да настояваш, да бъде на твоето, а то много често пъти е и грешно.

Да си добър християнин, мисля си, означава това – най-вече да си придобил онази тънка разсъдливост, в която ще може да виждаш именно волята на Бог в твоя живот. Господнята молитва ясно казва откъде тръгва спасението в този живот за християнина и това е –

Да бъде Твоята воля, Отче.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: