Бог е любов

Автор: Росен Желязков

Бог е Любов. Пише го и в Новия Завет. Когато произнесеш тези думи, замислял ли си се, че тази любов е двустранна? Как искаш да получиш нещо от Него, ако не си Му отдал цялото си сърце и душа? Казано е още: „Не всеки, който Ми казва „Господи, Господи!“, ще влезе в Небесното царство, но този, който върши волята на Моя Отец, Който е на небесата.“

Отиваш на църква, кръстиш се, палиш свещичка, изповядваш се, приемаш евхаристия, но ако нямаш онази дълбока любов към Бог, в която си готов да изгубиш живота си за Него, ти няма нищо да получиш, защото Бог познава сърцето на човека и знае кой му е верен. На много места в Новия Завет четем, че Господ иска дела, а не празни думи и лицемерна, показна вяра. В Посланието на Яков е написано: „Така и вярата, ако няма дела, сама по себе си е мъртва“ (2:20). Тоест – когато една любов е мъртва, когато в нея няма огън и пълна отдаденост. Бог иска да Му повериш цялото си сърце и душа, а не някакви половинки и части от него, и само понякога да Го обичаш.. Например и най–често – когато си в нужда. За да бъдеш чут и видян, любовта ти към Бога трябва да бъде гореща, пламенна и в нея да има страстната влюбеност както на мъж към жена и както на жена към мъж.

Не забравяй, че Бог прие човешки образ и се въплъти в тяло. Как се обича мъж или жена, ако нямаш онази безрезервна вяра и страст в сърцето си към избрания. Същото е и с Бога. Но за разлика от човешката, Божията любов няма да те предаде и изостави, защото Господ е милостив. Но за да получиш тази любов от Него, отдай Му сърцето си изцяло и Той ще те преведе през мъглите и бурите на света като умел кормчия, защото Бог опазва верните Си, но трябва да имаш любов преди всичко. Без любов нищо не става.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: