Архим. Филотей Каракалски: Тази пандемия не е случайна и има по-далечна цел

Игуменът на Атонския манастир Каракал архимандрит Филотей сподели своите мисли за коронавируса:

Ние имаме ясно вътрешно усещане, че тази пандемия не се е появила случайно, а е създадена умишлено. И след това се появи ваксина, уж за да съкрати и победи пандемията.

Но ние имаме ясно вътрешно усещане, че всичко това изкуствено се управлява от някого и се насочва за това, за да осъществят това, което наистина искат, [а не това, за което говорят открито]. Тоест, те се стремят да постигнат някаква най-важна за тях цел.

Ние виждаме по какви начини и с какви средства те налагат задължителността за приемане на тази ваксина. Те имат по-отдалечена цел, тези тъмни сили. [Ние виждаме това] защото, Откровението на Йоан Богослов и Апостолските мъже, говорещи за последните времена и антихриста, ни подготвиха за това.

И ние виждаме, че всичко, което се случва, има точно тази цел, най-важната за тях цел. Естествено, ние не знаем кога точно ще се случи това, но те искат лесно да осъществят основната си цел – нанасяне на начертание, бъдещето начертание на антихриста, когато дойде време. И те всичко подготвят за това вече сега.

Това обяснява как очевидно за всички по диктаторски начин те налагат тази ваксина, с каква манипулация на съзнанието се занимават средствата за масова информация и интернет. Известно е, че те плащат щедро на журналисти, телевизионни канали и т.н.

Ние не смятаме за приемливи подобни действия днес, когато се ограничават демократичните принципи и свободата на придвижване, нарушават се различни права на човека и други подобни. Как всички тези ограничения съответстват на духа на конституцията и законите? Всичко това се прави под предлог на пандемия, която те отново и отново възпроизвеждат с помощта на създавани нови вирусни щамове. Ето, вече сега започнаха да говорят, че през октомври ще се появи по-силен вирус, по този начин, да заставят останалата част от хората да се ваксинират.

Обаче, всички тези събития ни карат да се замислим по-сериозно за всичко, което се случва. И аз виждам, че зад всички тези събития стои дяволът, като техен участник и таен вдъхновител. По какъв друг начин, освен с помощта на дявола, всички тези центрове на тъмните сили достигнаха синхронен успех в световен мащаб, дотолкова умело и методично?

Въпреки това, нашата блага надежда и упование се основават на Божията милост и наличието на блага воля и устремление в много християни и мислещи хора. И ние виждаме, че има хора, които се противопоставят на тези лоши неща и сами чувстват, че тук се случва нещо нечисто, лошо.

И Господ непременно ще открие много нужни неща за правилното разбиране и оценка на събитията, които се случват.

Поради тази причина ние имаме сърдечна болка и духовно преживяваме, виждайки всичко това. И молитвено молим Пресвета Богородица с Божията благодат да защити и опази своя народ, Божия народ.

Архим. Филотей, Игумен на Атонския манастир Каракал

превод: Тони Карамфилов

8 юни 2021 г.

https://youtu.be/6pTlIg01MUU

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Архим. Филотей Каракалски: Пандемията беше създадена умишлено, подготвят се за антихриста -
  2. Архим. Филотей Каракалски: Пандемията беше създадена умишлено, подготвят ни за антихриста -

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: