Поредно безумие с масонски привкус (обновена)

viaranews1

aвтор: Мартин Димитров

Казват, че монасите са авангарда на Христовата църква в борбата срещу дявола и злото в света. И също че за състоянието на една църква може да се съди според състоянието на монашестващите в нея. Е, братя и сестри, че по тези географски ширини не сме цъфнали и вързали в духовно отношение е ясно на всички.

Поредно доказателство за това твърдение е публикувано в сайта viaranews.com, където е поместен репортаж за някаква смела и намахана дупничанка (въобще няма да коментираме мутренските ѝ връзки), която се била заклела като поданик на някакво фантасмагорично „българско княжество“…

viaranews2

Смущаващото в случая е, че „ритуалът по посвещението“ е извършен в дупнишкия катедрален храм от йеромонах Максим от Видинска митрополия. От 13 години пея на църковния клирос и смея да твърдя добре познавам богослужебния ред. Е, такова животно като „посвещение в унтерофицерство“ на някакви парамасонски организации в литургичния ред на църквата няма. Няма как и да има.

Чудно ми е какъв „ритуал“ е скалъпил въпросният йеромонах и срещу каква сума.. Чудно ми е дали Патриархът ще реагира по някакъв начин на това безобразие, което се е извършило в неговия диоцез.. Чудно ми е какъв бяс живее във Видинско та постоянно се скандализираме с изяви на видински духовници.. И докога ще търпим отъркването в масони, мутри и всякаква сволоч на българските владици и подопечния им клир?

„Ако светлината, що е в тебе, е тъмнина, то колко ли голяма ще е тъмнината?” (Мат. 6:19-23), пита Христос в Евангелието. В случая можем да перифразираме – ако авангардът на една войска е пропаднал и корумпиран, то колко ли е силна тази войска?

Едит: Оказа се, че това не е първи случай на заиграване с църквата на въпросната организация в Софийско. През м. август в youtube.com е качен клип от подобна церемония в софийския храм „Св. Седмочисленици“:

Погнусата ни е твърде голяма.

Виж още: Нова „рицарска“ мода в Софийска епархия

Втори едит: От Видинска митрополия излязоха със съобщение, в което твърдят: „След направената молитва, йеромонах Максим е застанал на определеното място, за да помазва вярващите в храма, без да има общо с това, че същите лица са провели неприето, нецърковно и недуховно събитие, с което петнят името на духовниците и на Църквата…. както Видинска света митрополия, така и духовенството от гр. Дупница и йеромонах Максим се разграничават от поредната дивотия и използването на името на православния духовник и Църквата и заклеймяват всички използвачески и недостойни опетнявания ..“

Коментар мой: Аз просто искам да разбера как така ще дойдат примерно някакви съмнителни типове в нашия храм, ще искат молитва за здраве и после ще си извадят незабелязано мечовете и ще бъдат оставени да оскверняват Божия дом с ритуалите си?!.. То бива безочие и наглост, но това вашето на нищо не прилича вече.

1 Comment on Поредно безумие с масонски привкус (обновена)

  1. Вито // 06/09/2015 в 13:07 //

    „Аз просто искам да разбера как така ще дойдат примерно някакви съмнителни типове в нашия храм, ще искат молитва за здраве и после ще си извадят незабелязано мечовете и ще бъдат оставени да оскверняват Божия дом с ритуалите си?!“

    Много просто, в централния храм има и параклис за кръщенета, там е извършен този „ритуал“. Свещеника не е падар и не може да е охрана навсякъде и да му идва в акъла, че някакви комплексирани болни мозъци искат да стават рицари!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: